Webdesign diensten

Zelfs op het vlak van design denken we eerst in termen van taken en een afgebakend plan. Bij UX draait alles om de juiste structuur en functionaliteiten. Via een workshop of interview bekijken we samen hoe we de doelen van de site perfect kunnen laten aansluiten op de behoeften van de gebruiker. En niet onbelangrijk, welke informatie en functionaliteiten daarvoor nodig zijn. Samen met de ‘content’-analyse starten we in deze fase ook een SEO-analyse, zodat we een perfect beeld krijgen van hoe (potentiële) klanten naar jouw product of dienst zoeken. Het uiteindelijke doel: bezoekers op de site verleiden om actie te ondernemen, door een contactformulier in te vullen, zich in te schrijven voor een nieuwsbrief of een catalogus te downloaden.

Het oog wilt ook wat, bij vector bross geloven we niet toevallig in ‘love at first site’! Om bezoekers te verleiden, is een gelikt design een must. Ook op dit vlak leggen we de lat hoog, met een design op maat dat matcht met de visie, missie én uitstraling van je bedrijf en merk. Onze eigen designbibliotheek stelt ons in staat om snel en efficiënt te werken en de gewenste modules in de site te integreren.
We ontwikkelen websites via een ‘open source’-technologie, Drupal voor de grote projecten en SiteManager als budgetvriendelijke oplossing. Maar welk platform je ook kiest, we bouwen sowieso alles zelf zodat de ondersteuning te allen tijde optimaal is. Het spreekt daarbij voor zich dat elke website die opgeleverd wordt ook perfect werkt op mobiele apparaten. En ook de sitesnelheid wordt zorgvuldig in de gaten gehouden, al was het maar omdat dit een niet te onderschatten invloed heeft op de ranking van jouw site in Google.
Je kan altijd wel een copywriter inschakelen om wervende teksten te schrijven die een lezer overhalen om iets te doen. Maar zoals schrijven voor het internet zijn eigen wetmatigheden heeft, geldt dat ook voor specifieke SEO-copywriting. De sleutel tot succes is ervoor zorgen dat een zoekmachine perfect weet waar je tekst over gaat en op basis daarvan de juiste bezoekers naar je site kan sturen. Gebruik dus geen ellenlange zinnen, maar schrijf kort en krachtig en breng een duidelijke structuur aan. En niet onbelangrijk: vermeld in titels en paragrafen de zoekwoorden waar je op wilt scoren en wel op zo’n natuurlijke wijze dat het niet ten koste gaat van de leesbaarheid van de tekst. Deze service kunnen we vanaf nu ook intern aanbieden bij vector bross.
Logo afbeelding

Hoe werken we

 1. Research & analyse
  We starten met een interview of workshop om te weten wat je doelen zijn en hoe we die kunnen afstemmen op de behoeften van de gebruiker. Tegelijk analyseren we het zoekgedrag van je potentiële klant.
 2. Sitemap en wireframes (UX)
  Het resultaat van bovenstaande oefening is een allesomvattend plan in de vorm van een sitemap, die afgestemd is op het zoekgedrag en op je doelstellingen. Deze sitemap vormt de basis voor de wireframes ofwel de visuele blauwdruk van jouw webpagina’s.
 3. Design (UI)
  Met die visuele blauwdruk gaan we aan de slag om een design te creëren dat de eigenheid van je bedrijf perfect tot uiting brengt. Personaliseren is hier het codewoord, niet zomaar template elfendertig.
 4. Ontwikkeling
  Van zodra het design goedgekeurd is, kunnen we de site tot leven brengen. We zetten het contentmanagement-systeem op en richten het zo in dat alle modules perfect weergegeven worden op alle schermen.
 5. Content
  De content, al dan niet geschreven door een (seo-)copywriter, wordt simultaan met de beelden ingegeven op de verschillende webpagina’s in de cms. Er wordt een training gegeven om alles zelf te kunnen beheren en de nodige updates uit te voeren.
 6. Go live!
  Het ‘moment suprême’. De site wordt live geplaatst en de doelen worden ingesteld in Google Analytics. We bespreken welke opvolging je nodig hebt om online te scoren en maken een boostplan voor je website (zie digitale strategie).

Technologie & tools

Google Analytics
Google Analytics
InVision
InVision
Google Tag Manager
Google Tag Manager
Mailchimp
Mailchimp
Sitemanager
Sitemanager
Cookiebot
Cookiebot

Ontdek onze cases

Real-time boekingstool voor geneeskundige schifting

Alvorens vrachtwagenchauffeurs de baan op mogen, moeten ze verplicht een medische keuring ondergaan in een medisch centrum. Daarvoor een afspraak boeken kan nu op een snelle...

Multiregio website voor BREG

Voor BREG ontwikkelden we een gebruiksvriendelijke website met regioswitch, en gedesigned met verschillende tinten groen.

BREG design

BREG ontwikkelt grootschalige zonne- en windenergieprojecten met oplossingen voor energieopslag op maat.

M.C. Guillaume design

M.C. Guillaume zorgt ervoor dat jouw paarden in alle veiligheid kunnen reizen.

Do you believe in love at first site?