Wil jij scoren op sociale media? Ontdek de 5 geheimen voor een perfecte social media kalender.

Voordelen van een social media kalender

Om te scoren op sociale media, is het belangrijk dat je regelmatig nieuwe content post. Een social media kalender kan je helpen om op voorhand al eens na te denken wat je in de komende periode wilt delen op je sociale kanalen.

Door op voorhand je topics al vast te leggen, creëer je ook voor jezelf genoeg tijd om kwalitatieve posts te maken. Als een bepaald topic voor jou erg belangrijk is, kan je bijvoorbeeld opteren om er een blog over te schrijven. Door op voorhand te plannen, heb je genoeg tijd om die blog te schrijven zodat je hem kan delen.

5 geheimen voor een perfecte social media kalender

 1. Kwaliteit boven kwantiteit
  Veel mensen stellen zich de vraag hoeveel posts ze moeten plaatsen per week. Dit kan echter voor elk bedrijf anders zijn. Onze tip: overdrijf niet en let er op dat al je posts relevant en interessant zijn. Limiteer je tot maximaal 2 posts per dag. Als je niet zoveel te delen hebt of met een gebrek aan tijd zit, is 1 à 2 posts per week ook al een mooi begin.
 2. Speel in op feest- en themadagen
  Duid in je kalender aan wanneer bepaalde feestdagen of themadagen plaatsvinden. Hier kan je vervolgens op inspelen met een leuke post. Let wel op dat de boodschap relevant blijft voor jouw merk/bedrijf. In de template die je onderaan dit artikel kan downloaden, hebben wij alvast enkele speciale data aangeduid.
 3. Varieer je content
  Om de aandacht te trekken, pak je het best creatief aan. Beperk je dus zeker niet tot enkel tekst, deel af en toe ook eens een afbeelding, GIF of video. Visuele posts werken trouwens altijd beter dan posts met enkel tekst. Wissel ook af tussen verschillende soorten content zodat je je volgers niet gaat vervelen. Denk aan een inspirerende quote, handige tip, interessante blogpost, relevant weetje, blik achter de schermen, mop, ...
 4. Gebruik een tool
  Om het jezelf nog makkelijker te maken, kan je ervoor kiezen om het delen van je social media posts te automatiseren. Hiervoor bestaan verschillende zogenaamde social media management tools. Een goed voorbeeld daarvan is Kontentino. Deze tool laat je toe om posts op voorhand klaar te zetten en is compatibel met de bekendste sociale netwerken.
 5. Blijf flexibel
  Zelfs met een strak afgelijnde social media kalender, moet je flexibel blijven en van je planning durven afwijken. Hou de actualiteit altijd goed in de gaten en probeer slim in te spelen op actuele gebeurtenissen.