Bovenaan in Google dankzij deze 8 onmisbare SEO tips

Keyword Research (KWR) is zeer belangrijk als het op SEO aankomt. Denk na welke zoektermen je (potentiële) klanten ingeven in Google. Vervolgens moet je zorgen dat jij goed scoort voor die zoektermen. Hoe je dat doet, ontdek je in de volgende tips.
Bonustip: er bestaan verschillende tools om je te helpen bij je KWR, zoals Yoast en Keyword Tool. Als je een AdWords-account hebt, kan je ook gebruik maken van de Google Zoekwoordplanner.
Voorbeeld: als je zoekt op ‘web design’, geeft Keyword Tool je verschillende ideeën voor aanvullende keywords die je ook zou kunnen gebruiken.
Metadata op je website bestaan uit title tags en meta descriptions. Dat zijn de twee elementen die gebruikt worden in de zoekresultaten van Google.
Bonustip: met de MOZ bar kan je gemakkelijk op elke pagina de title tag en meta description bekijken.
In tip 2 leerde je al dat je keywords zeker in je title tag moeten staan. Maar er zijn ook andere plaatsen waar je keywords niet mogen ontbreken:
Elke afbeelding op het internet bevat een zogenaamde alt-tag. Dit is het tekstje dat ook soms verschijnt als je met je cursor over een bepaalde afbeelding heen zweeft. Die ALT-tag kan je in de meeste CMS-systemen eenvoudig aanpassen. Zorg ervoor dat je ook hier weer je belangrijkste zoekwoorden naar voren laat komen.
Voorbeeld: in Drupal pas je de ALT-tag aan onder Eigenschappen afbeelding > Alternatieve tekst
Google Search Console (ook weleens Webmaster Tools genoemd) is een handige tool die je een overzicht biedt van je websiteverkeer. Als je de tool correct gebruikt, kan het je helpen om de positie van je website in Google te optimaliseren.
Bonustip: voeg je XML Sitemap toe in Google Search Console, zo kan Google je webpagina makkelijker beginnen analyseren en dit komt ook je SEO-score ten goede. Hoe je dat aanpakt, lees je hier.
Door te bloggen voeg je regelmatig nieuwe content toe aan je website. Daar hecht Google belang aan. Is er een zoekwoord dat je heel belangrijk vindt? Schrijf hier dan een blog over en hou rekening met tips #2 en #3. Zo vergroot je je kans om ook voor dat zoekwoord te scoren met jouw website.
Bonustip: Wil je echt het onderste uit de kan halen? Werk dan met aparte subcategorieën waarbinnen je de blogposts gaat maken. Bijvoorbeeld: je zou een categorie ‘SEO’ kunnen maken waarbinnen je verschillende blogs met SEO tips gaat plaatsen.
De links van je webpagina’s moeten vlot leesbaar zijn. Herhaal ook het belangrijkste trefwoord van de pagina in de paginalink. Iets wat je moet vermijden in je paginalinks, zijn underscores.
In de meeste CMS-systemen kan je dit makkelijk aanpassen.
Tot nu toe hebben we ons vooral gefocust op content en tools, maar er zijn ook heel wat technische zaken die je in orde moet brengen als je goed wil scoren in Google.