Een website laten maken kan een serieuze hap uit je marketingbudget halen maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Sinds begin dit jaar gebruiken we SiteManager, een innovatieve tool in 'the cloud' waarmee we eenvoudig & efficiënt budgetvriendelijke websites kunnen bouwen voor zelfstandigen en kleine KMO's. In dit artikel leggen we uit hoe Sitemanager ons daarbij helpt.
Sitemanager Post-its
Steven Deleus: " We krijgen regelmatig de vraag van kleine zelfstandigen & KMO's om een budgetvriendelijke te bouwen. Met SiteManager hebben we de ideale tool in huis."

Een goedkope website kan je duur te komen staan

Er bestaan vandaag een massa aan webbuilders om zelf je website te bouwen (Wixx, Jimdo, Squarespace, Wordpress.com,...). Veelal schitterende tools met veel mogelijkheden maar vaak zitten ondernemers met de handen in het haar als ze hiermee willen scoren. Daarom hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet die essentieel zijn om online te scoren met je website en hoe een CMS tool als SiteManager jou hiermee kan helpen.

1. Content first!

Niet het design staat op 1 maar de content van je website. Als de inhoud relevant & interessant is voor je doelgroep en scoort in Google zal je online gevonden worden.

De kans is groot dat jouw doelgroep eerst op Google gaat zoeken naar jouw diensten of producten alvorens contact op te nemen. Daarom voeren we voor het opzetten van je website steeds een sleutelwoordenonderzoek uit. Zo weten we wat de beste woorden zijn die verwerkt moeten worden in je website teksten. Koppel daar dan nog de juiste structuur aan die rekening houdt met de web usability richtlijnen en de kans is groot dat je je bezoekers online verwent en zo contact met jou opnemen.

In SiteManager zijn alle tools aanwezig om te scoren met je content. Via drag & drop kan je inhoud toevoegen en via de SEO module zal Google van je content smullen.

2. Een design afgestemd op jouw huisstijl

We komen het vaak tegen. Webbureaus die templates aankopen die niet zelf zijn ontwikkeld (check maar eens Themeforest). Vaak kan je deze templates kopen voor amper € 50 (niet te duur hé?). Ze zijn kant en klaar en het is aanlokkelijk om deze te gebruiken omdat het webbureau sneller je website kan lanceren en meer marge genereert.

Vaak komen de zorgen pas achteraf. In de meeste gevallen worden er geen updates uitgevoerd aan de template en/of het CMS en kan dus je website gehackt worden. Als de klant een aanpassing vraagt aan de template is het vaak niet haalbaar omdat de webbouwer die niet zelf gebouwd heeft. Deze manier van werken hanteren we bewust niet.

Alle templates in SiteManager worden zelf ons gebouwd en onderhouden waardoor we altijd garant kunnen staan voor de kwaliteit. Ook willen we ten allen tijde de template kunnen aanpassen als de klant die vraagt zonder dat we gelimiteerd zijn door de mogelijkheden. In SiteManager kunnen we via de flexibele template bibliotheek snel starten en kunnen we meer dan 100 design componenten kant en klaar gebruiken, lekker efficiënt!

previews websites Vector BROSS
Alle SiteManager templates zijn mobielvriendelijk en kunnen volledig worden aangepast aan de huisstijl van de klant.

3. Een open platform waar maatwerk mogelijk is

Veel van de bovengenoemde websitebuilders zetten je op een gegeven moment vast. Net die ene feature die je nodig hebt zit er niet in en als webbouwer werken wij daarom enkel met open tools.

Drupal (wat we al een tijdje gebruiken voor complexere websites) en nu ook SiteManager geven ons de mogelijkheid om voor onze klanten tools te bouwen binnen het platform in 'the cloud'. Daarnaast zijn er ook tal van integraties ingebouwd waarmee we kunnen koppelen (Mailchimp, Storychief, Facebook albums, Instagram feed...).

4. Vliegensvlug lanceren

Een SiteManager website kunnen we opzetten binnen 11 sec., we hebben het getimed. :-)
We hoeven niet eerst de hosting te configureren en het CMS te installeren, waardoor we heel wat tijd winnen en die tijd kunnen we gebruiken om meer bezig te zijn met de juiste content en advies.

5. Zorgeloos onderhoud

Om je CMS performant en veilig te houden dien je regelmatig updates te laten uitvoeren, anders riskeer je dat je website gehackt wordt. Doordat SiteManager draait op de infrastructuur van onze vaste hosting partner Combell kunnen we garanderen dat alles snel en veilig blijft. SiteManager zorgt maandelijks voor nieuwe mogelijkheden en updates. Wij kunnen als webbouwer dus 100% focussen op onze klanten.

Het grote voordeel van SiteManager is dat het zéér gebruiksvriendelijk is. En dat niet alleen voor kleine tekstuele aanpassingen. Ook het creëren van bijkomende pagina’s, het aanpassen van foto’s, e.d. zijn zeer makkelijk zelf uit te voeren zonder dat enige IT kennis vereist is. Dit is zeer handig en beperkt de kosten tot een minimum.

Ward Stalmans
Socarrat.be
Socarrat.be website preview
Nieuwe SiteManager website voor Socarrat