INSTAGRAM SHOPPING. Enkele dagen geleden pakte Instagram met een nieuwe functie uit waar online verkopers al lang op zaten te wachten. Dankzij product tagging kan jij je producten rechtstreeks vanaf je Instagram verkopen. Ontdek hier hoe je dat doet!

Instagram shopping

Ben jij een fervente Instagramgebruiker? Dan heb je het misschien al gezien bij andere accounts. Als je een nieuwe post plaatst, kan je vanaf nu je producten rechtstreeks taggen in je post. Mensen die je post bekijken, zien dan een klein shop-icoontje verschijnen. Geïnteresseerden kunnen op het gewenste item klikken om meer info te zien en over te gaan tot aankoop, zonder dat ze daarvoor de Instagram-app hoeven te verlaten.

Instagram shopping

Deze nieuwe functie biedt vooral interessante mogelijkheden voor winkels die met een jong doelpubliekzitten of zaken die op een kleinschalige manier met online verkoop willen beginnen. Bovendien verklein je op die manier de barrières aanzienlijk voor potentiële klanten. Vroeger moesten ze immers hun Instagram-app afsluiten en de website van je winkel opzoeken in hun browser, terwijl ze nu gewoon kunnen doorklikken. Zo wordt de kans op een aankoop groter.

Hoe stel ik dit in?

  1. Zorg dat je Instagram account goedgekeurd is voor winkelen op Instagram
  2. Stel product tagging in op je Instagram profiel
  3. Installeer de nieuwste versie van de Instagram app (iOS - Android)

Daarnaast moet je ook beschikken over een Facebookpagina met een productcatalogus.

Om een productcatalogus aan te maken heb je verschillende opties: