Vandaag is het Computer Security Day. Door de sterke opkomst van nieuwe technologische evoluties is het belang van online veiligheid de laatste jaren enorm toegenomen. Benieuwd wat Vector BROSS allemaal onderneemt op vlak van security?

Technologische snufjes zoals smartphones, laptops en tablets zijn de laatste jaren sterk deel gaan uitmaken van ons dagelijkse leven en ook het internet is sterk ingeburgerd. Deze evoluties hebben ervoor gezorgd dat we aandachtig moeten omspringen met online veiligheid en privacy. Er worden de dag van vandaag immers zeer vaak belangrijke gegevens uitgewisseld via online toepassingen: denk bijvoorbeeld aan online banking, aankopen die je plaatst of belangrijke mails die je verstuurt. Het is natuurlijk een nachtmerrie als zulke gegevens zomaar gehackt zouden worden. Maar ook formulieren en paswoorden die je invult op andere websites zijn niet altijd veilig, zeker niet via een HTTP-verbinding. 

HTTP versus HTTPS?

Je hebt de laatste maanden ongetwijfeld wel eens een bericht zien verschijnen over HTTP en HTTPS. Simpel gesteld is HTTP het standaard webprotocol, terwijl HTTPS (met de 's' van 'security') de veiligere variant is. Data die verstuurd wordt via HTTPS is met andere woorden moeilijker te onderscheppen. HTTPS wordt dan ook al lang gebruikt bij websites van banken, online winkels en sociale media kanalen. 

De laatste maanden was er veel ophef rond dit thema omdat de populaire webbrowser Chrome sinds oktober 2017 alle websites die HTTP gebruiken, expliciet markeert als onveilig. Om je een idee te geven: in België surfte in oktober 46,2% van alle internetgebruikers via Chrome. Iedereen die de dag van vandaag nog een website met HTTP-verbinding heeft, wordt daarom sterk aangeraden om te migreren naar HTTPS.

Afbeelding verwijderd.

Alle voordelen van HTTPS op een rijtje

  1. Gegevens kunnen niet zomaar onderschept worden
    We schreven het hierboven al: dankzij HTTPS zijn gegevens die mensen invoeren op jouw website (denk aan paswoorden, formulieren en zoekopdrachten) veel moeilijker te achterhalen. Bovendien worden gegevens die verstuurd worden via een HTTPS-verbinding altijd versleuteld.
  2. Hogere rankings in Google Search
    Google hecht zodanig veel belang aan beveiliging en privacy, dat ze websites die beveiligd zijn met HTTPS willen belonen door hen beter te laten scoren in de zoekresultaten.
  3. Een https-website laadt sneller
    Dankzij HTTP/2 zal je website sneller ingeladen worden, omdat HTTP/2 gebruik maakt van HTTPS.

Vector BROSS biedt al haar klanten standaard HTTPS aan

Ben je klant bij Vector BROSS? Dan hoef je je geen zorgen te maken over HTTPS. Wij kozen voor Combell als vaste hostingpartner en daardoor kunnen alle klanten die bij ons een hostingabonnement hebben, binnekort genieten van de gratis Let's Encrypt beveiliging. In de komende weken zullen wij bij al onze hostingklanten deze standaard SSL-certificaten installeren.

Daarnaast is ook het Combell Shield inbegrepen in al onze hostingpakketten. Dit schild biedt een complete bescherming door virussen, hackers en malware tegen te gaan & beveiligingsrisico's proactief op te sporen en op te lossen.