Elke website-eigenaar wordt ermee geconfronteerd: je website valt of staat met mooie foto's. Jammer genoeg is het vaak een uitdaging om de perfecte foto te vinden. Wij zetten je op de goede weg met deze tips.

Gratis stockfoto's

Op websites zoals Unsplash en Pexels kan je gratis stockfoto's downloaden die je mag gebruiken op je website. Dankzij de handige zoekfunctie vind je de perfecte foto in een mum van tijd.

stockphotos
Op de website Unsplash vind je duizenden stockfoto's die je gratis en vrij mag gebruiken.

Toon wat van jezelf

Veel mensen staan er wat aarzelend tegenover, maar het is zeker een goed idee om wat van jezelf te tonen op je website. Heb je een mooie foto van je winkel of je team? Gebruik deze zeker op je website, dat maakt het meteen ook persoonlijker.

Met een goede camera kom je trouwens al een heel eind. Zelfs sommige smartphones zijn de dag van vandaag uitgerust met een kwalitatieve camera. Lees zeker ook onze blog over productfotografie als je hierin geïnteresseerd bent.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Naast gratis aanbieders zijn er heel wat websites die betalende stockfoto's verkopen. Het voordeel van betalende aanbieders in vergelijking met gratis aanbieders is dat hun aanbod veel groter is. Als je echt niet vindt wat je zoekt, kan je daarom altijd eens een kijkje nemen in de collecties van bijvoorbeeld iStock, Shutterstock of Getty Images.

Gebruik NOOIT zomaar foto's van het internet

Wat je ook doet, kopieer nooit zomaar foto's van bronnen zoals Google Afbeeldingen, Pinterest of andere websites. Op heel wat beelden rust immers een copyright bescherming. Er kunnen hoge boetes verbonden zijn aan het schenden van het copyright.